Even voorstellen

We can all find pleasure in our ability to move” (Rudolf Laban)

Welkom bij Atelier voor Beweging. Mijn naam is Anne Marie Verhoeven, eigenaar van deze eenvrouwszaak, opgericht in 2006 onder de toenmalige naam Dansexpress. Mijn doel is om iedereen het plezier van bewegen te laten ervaren. Ieder kan zijn/haar bewegings-mogelijkheden verruimen door deze op creatieve en nieuwe manieren te verkennen. Elk mens beschikt over fysieke maar ook mentale bewegingskracht. Soms moet je die weer (terug) vinden. Bewegen helpt daarbij. Elk jaar verdiep en verbreed ik me middels bijscholing, bewegingsstudie- en trainingen. Ook werk ik als zangeres, songwriter en performer onder de naam Pieke Joue. Naar de website: http://www.piekejoue.nl

Opdrachtgevers   Twintig jaar werk ik nu voor diverse opdrachtgevers als Centra voor de Kunsten, provinciale instellingen voor Cultuureducatie en danscentra; alsmede in het domein Zorg & Kunsteducatie met verschillende doelgroepen.

De bronnen waaruit ik werk en ben opgeleid:

Met dank aan een Ontwikkelsubsidie van de Gemeente Utrecht ben ik begin 2022 gestart aan de verdiepende, 3-jarige studie tot Laban/Bartenieff Movement Analist bij Emove Institute.

Laban/Bartenieff Movement System: Laban was een groot visionair en danspionier en van grote betekenis voor de moderne dans. Hij ontwikkelde een universele en tevens unieke bewegingsleer waarbij Body, Effort, Space en Shape de elementen van beweging zijn. Laban/Bartenieff of LBMS, is een holistische wijze van bewegen waarbij je meer connectie én meer expressieve mogelijkheden in je totale lichaam gaat ervaren.

Pilates Ground-Control: Dagelijks ondervind ik zelf de voordelen van deze bewegingsmethode die gericht is op training en behoud van een sterke ‘core’ ofwel centrum en soepele wervelkolom. De methode biedt onderhoud qua kracht en flexibiliteit voor ieders lichaam en is ondersteunend bij alle takken van sport & bewegen (opgeleid als practitioner door Debbie Jenner Pilates Company, A’dam).

Sherborne bewegingspedagogiek (Laban-based)
Deze methode helpt dreumesen, peuters, kleuters, kinderen en volwassenen hun lichaamsbewustzijn te verbeteren, sociaal-emotioneel stabieler en vaardiger te worden en zo aan zelfvertrouwen te winnen. Naast gewoon mijn eigen stijl gebruik ik deze methodiek in de ouder/kind cursussen.

Lessen op aanvraag In de vorm van een passend dans & bewegingsaanbod voor iedereen, jong en oud. Een extra uitdaging vind ik in het werken met speciale groepen zoals jonge of oudere mensen met verstandelijke en motorische beperkingen.

Liedtheater ‘Waterland’ voor theaters, primair onderwijs, kinderopvang en bibliotheken. Met accordeoniste en theatermaker Viève Buijs speel en zing ik in ‘Waterland’. Waterland is een theatraal liedjesprogramma voor kinderen vanaf 4 jaar, waarbij de kinderen kunnen meezingen en -dansen. Meer weten? Kijk dan op http://www.vievebuijs.nl  Op deze website kun je terecht voor meer informatie en boekingen.

Creativiteit en Beleving in dans- en bewegingseducatie

Copyright website en content: Anne Marie J.W. Verhoeven. All rights reserved.